Hieronder vindt u nieuwsberichten van de Bedrijfspoli.

medewerkerkracht

Week van de Werkstress

Vorige week was het weer de Week van de Werkstress. Een week waarin we zoveel mogelijk werkende Nederlanders laten zien dat werkstress te voorkomen is. Dit kan door te zorgen voor uitdagingen in het werk, ruimte voor ontwikkeling en/of plezier op de werkvloer. Afgelopen vrijdag hebben we dit in de praktijk gebracht bij ons jaarlijks personeelsuitje in Zwolle.

Lees verder...

 

Rob van Vliet De Bedrijfspoli

De sportieve en muzikale dokter.

Dat is onze Rob! Sinds oktober 2017 werkt hij bij De Bedrijfspoli als Basisarts. Daar is hij afgelopen jaar de opleiding tot Bedrijfsarts gestart. Waarom de sportieve dokter? In zijn vrije doet hij aan hardlopen, wielrennen, tennis en wandelt hij graag in de natuur. Maar vergeet ook niet het intensieve tafelvoetballen op De Bedrijfspoli waar Rob graag zijn collega’s inmaakt. Waarom de muzikale dokter?

Hij speelt graag gitaar, zingt en speelt in een band.

Lees verder...

iris zorg

Een complete turnaround

De zorg in Nederland. Het had nogal wat tegenslagen te verduren. IrisZorg struikelde over een aantal landelijke bezuinigingen: hoe richt je een organisatie in met een krimpend zorgbudget? Als antwoord op al deze transities volgde er een stroom van reorganisaties gepaard met de nodige onrust. Toch staat IrisZorg vandaag de dag weer stevig op haar benen. Klaar voor positieve stappen vooruit.

Waar begon deze turnaround? 

Lees verder...

Medewerkerkracht De Bedrijfspoli

Medewerkerkracht

Afgelopen zaterdag heeft team De Bedrijfspoli de 'Warrior' route van 13KM aan de mudedition van de Strong Viking als bikkels volbracht!
#Medewerkerkracht #debedrijfspoli #strongviking #deberendonck

Nieuwsbericht Marjolein Buis

Marjolein Buis op weg naar Tokio 2020

De Bedrijfspoli is subsponsor van Marjolein Buis op weg naar Tokio 2020. Lees hier haar nieuwsbrief

Lees verder...

Logo Bedrijfspoli Arbodienst met focus op kracht

De eerste 100 dagen van een Coach Arbeid en Gezondheid

Afgelopen jaar hebben we al vaker artikelen gedeeld over de nieuwe functie Coach Arbeid en Gezondheid. Om nog meer inzicht te geven in deze rol vertellen onze Coach Arbeid en Gezondheid collega’s graag hoe de eerste weken na indiensttreding zijn ingevuld.

Lees verder...

bedrijfspoli arbo

Unieke cursus voor Preventiemedewerker met bedrijfsbezoek

Donderdag 28 maart 2019
Tijdstip: 9:00 tot 17:00 uur
Locatie: De Bedrijfspoli, Kerkenbos 10-75 B te Nijmegen

In de vernieuwde Arbowet 2017 wordt veel aandacht gevraagd voor het hebben van een preventiemedewerker binnen het bedrijf. Elk bedrijf moet tenminste 1 preventie-medewerker aanwijzen conform de huidige Arbowetgeving. Deze preventiemedewerker moet beschikken over voldoende deskundigheid (en ervaring) beschikken. Ook moeten zij voldoende tijd krijgen voor goede uitvoering van hun taken.

De Bedrijfspoli heeft in samenwerking met BWGNadvies en Veiligheid@Work een unieke cursus voor de Preventiemedewerker ontwikkeld. Lees verder...

duurzaam

Afgelopen december is onze collega Bedrijfsarts Marc Brouwers door Angela Messioui geïnterviewd waarin hij vertelt hoe jij aan jou Medewerkerkracht kunt werken.

Een medewerker van 20 heeft op 40 jarige leeftijd 25% van zijn fysieke en psychische belastbaarheid ingeleverd. “Het is daarom raar dat je tot je pensioen hetzelfde werk doet” vertelt Marc.

Zijn tips:

  • Werk aan een gezonde leefstijl: voeding, beweging, slaap en ontspanning
  • Blijf je ontwikkelen door nieuwe dingen te leren
  • Ga in gesprek met je leidinggevende over wat je nodig hebt
  • Doe ook eens even helemaal niets. Lekker lummelen is goed voor je!

Het volledige interview is te beluisteren in een podcast via: https://lnkd.in/gBTutdG

Klik hier om het hele interview met Marc te lezen.

Banner Stacy Bedrijfspoli liefde roest niet

Bedrijfspoli liefde roest niet

Dat geldt zeker voor Stacy Diets die in 2009 voor een afstudeeropdracht bij De Bedrijfspoli terecht kwam. Een half jaar na deze stage werd ze gebeld met de vraag, of ze in dienst wilde komen om de afdeling HR op te zetten.

“Daar hoefde ik niet lang over na te denken, dat wilde ik wel! De sfeer die destijds al binnen De Bedrijfspoli aanwezig was, vond ik zo fijn, dat ik deze kans meteen met beide handen aangreep.”

Het Bedrijfspoli begin

“Het was super uitdagend om de afdeling HR op te zetten en verder vorm te geven. Ik heb ook altijd de mogelijkheid gekregen om opleidingen en trainingen te volgen, zodat ik de benodigde kennis kon uitbreiden en up-to-date houden. Als MT lid deed ik bovendien veel ervaring op over het reilen en zeilen van een bedrijf.” Lees verder...

Banner Bart Schöttelndreier De Bedrijfspoli

Het gaat bij De Bedrijfspoli niet over het proces, maar over de persoon.

Bart Schöttelndreier is operationeel directeur bij De Bedrijfspoli. Sinds 1 juli 2018 is hij onderdeel van het team. Zijn taak? Er zijn voor de professionals en degenen die hen ondersteunen. Bart focust zich zowel op de kwaliteit als op de kwantiteit. Hij houdt zich dagelijks bezig met het vraagstuk: Hoe behoud je je kwaliteit (of verbeter je die) en kan je tegelijkertijd uitbreiden met je organisatie?

De Bedrijfspoli speedboot

Bart kende De Bedrijfspoli vanuit zijn eerdere werkgever. “Ik wist dat ze bestonden en dat ze iets anders deden dan de grote arbodiensten. Dus toen ik over de functie hoorde, dacht ik meteen: interessant! Nu ik hier ook daadwerkelijk zit, hoor ik diezelfde herkenning bij bedrijfsartsen terug. Er is een positieve associatie met De Bedrijfspoli.’’ Die positieve associatie gaat ook buiten de geëffende paden. Laatst stond De Bedrijfspoli zelfs op een shortlist van een grote landelijke organisatie die heel bewust voor hen had gekozen. ‘’Dat is natuurlijk een ontzettend groot compliment.”

Lees verder...

Overeenkomst met Brabantzorg

Mooie overeenkomst tussen Brabantzorg en De Bedrijfspoli.

SAMEN aan het werk om de Medewerkerkracht binnen Brabantzorg te verhogen. #brabantzorg #debedrijfspoli #medewerkerkracht

ekysimon debedrijfspoli

Over mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling gesproken

Eky startte in januari 2016 als HR-medewerker bij De Bedrijfspoli. Bijna drie jaar later is zij HR-manager van Prevermo Groep: de overkoepelende holding van De Bedrijfspoli. Over de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling gesproken….

#EkyenDeBedrijfspoli Het mag duidelijk zijn dat er bij De Bedrijfspoli echt oog is voor wat jij als werknemer brengt. De Bedrijfspoli heeft 'binden en boeien', of beter gezegd: 'uitdagen en groeien', hoog in het vaandel staan. Eky is één van die voorbeelden van hoe een loopbaan zich kan ontwikkelen. “Als professional krijg ik de ruimte om mijn rol naar eigen inzicht in te vullen”, vertelt Eky. Ik ben blij te werken binnen een klimaat waarin je als werknemer continu wordt uitgedaagd. Dat is fijn voor je persoonlijke ontwikkeling.” “Ik voel me hier ook vertrouwd en ik kan volledig mezelf zijn. Het ene moment zit ik in een MT-overleg, het andere moment daag ik een collega uit voor een potje tafelvoetbal.”

Lees verder...

Logo Bedrijfspoli Arbodienst met focus op kracht

Medewerkerkracht

Deze week is de Week van de Werkstress. Ook bij De Bedrijfspoli besteden we hier aandacht aan. Vrijdag 16 november 2018 gaan we met het gehele team aan onze Medewerkerkracht werken. We maken plannen voor 2019 om de dienstverlening verder te verbeteren. En we gaan ons feestje vieren. Vrijdag 16 november 2018 zijn we gesloten, maar vanaf maandag weer VOLLE BAK aan de slag voor U.

Banner Edo Kraaier De Bedrijfspoli

“Ik rij nog steeds iedere dag fluitend naar mijn werk”

Edo Kraaier, bedrijfsarts, stapte in 2003 over van verzekeringsgeneeskunde naar bedrijfsgeneeskunde: “Ik heb die keuze gemaakt onder andere vanwege de visie op het vak. Het meer begeleiden van mensen en daar ook de tijd voor te hebben en kwaliteit kunnen bieden vind ik belangrijk. Bij De Bedrijfspoli ben je als medisch professional betrokken bij de organisatie. Ik heb directe invloed op hoe ik mijn werk optimaal kan doen.”

De Bedrijfspoli staat voor de kwaliteit van het vak en onze dienstverlening. Een voorbeeld hiervan is de huidige ontwikkelingen waarin preventie op de voorgrond staat. Lees verder...

Marc Brouwers opgelucht binnenwerk 002

‘Opgelucht’

Onze bedrijfsarts Marc Brouwers heeft meegewerkt aan de publicatie ‘Opgelucht’. De publicatie is woensdag 19 september officieel overhandigd aan Marc Kuipers, inspecteur-generaal van Inspectie SZW. In de bijlage vind je de PDF van de publicatie.

pdf  Vanaf pagina 34 staat het interview met Marc Brouwers.

Banner Charlotte Bisschops De Bedrijfspoli

Charlotte Bisschops - De Bedrijfspoli

‘Ik heb de leukste baan van Nederland’
“Wij zijn gewoon écht de leukste arbodienst. Een kleine, collegiale groep én kwalitatief hoogstaand.
De Bedrijfspoli staat voor kwaliteit!

De Bedrijfspoli werkt graag samen met organisaties die het complete arbo-pallet willen toepassen. Werkgevers die een eigen regie willen voeren én zelf de verantwoordelijkheid willen nemen. Aan Charlotte de taak om de eerste contacten te leggen met deze organisaties. “Werkgevers vertellen mij over hun inzetbaarheidsbeleid: ik krijg een kijkje in de keuken en hoor wat zij momenteel doen op het gebied van eigen regie en de inzetbaarheid van medewerkers".  Lees verder

Logo Bedrijfspoli Arbodienst met focus op kracht

Een dag meelopen bij De Bedrijfspoli

Maike ( 6e jaar Geneeskunde) wilde graag meer weten over de Bedrijfsgeneeskunde en kwam een dag meelopen met onze collega AIOS Monique Derikx. Maike is student Geneeskunde die bij De Bedrijfspoli enthousiast is geworden is voor het bedrijfsartsen vak!
Ze vertelt graag over deze ervaring die ze heeft opgedaan bij AIOS Monique Derikx. Lees verder...

Banner Marc Brouwers De Bedrijfspoli

Marc Brouwers - De Bedrijfspoli

Proef de energie bij De Bedrijfspoli
De specifieke cultuur van De Bedrijfspoli is de kern waarom Marc op de stoel zit in het kantoorpand met oranje details in Nijmegen. De openheid spreekt hem aan: ‘’Je loopt zo bij iedereen binnen en je kan meedenken met de organisatie. Je wordt uitgedaagd mee te denken over het beleid, de ontwikkeling en je eigen klantenbestand. Ik werk graag met fijne collega’s om me heen, die allemaal makkelijk benaderbaar zijn. De collega’s waar je mee luncht, grapjes mee maakt en de collega’s die op vrijdagmiddag de spreekkamer uitkomen wanneer ze de bitterballen ruiken.’’

De Bedrijfs-poli-cultuur
Marc Brouwers is 46 jaar en tien jaar werkzaam als bedrijfsarts bij De Bedrijfspoli. Een mooie tijd dus, en dat is niet voor niets. Sinds begin dit jaar is hij ook teammanager van regio midden. Lees verder

Klantbijeenkomst

Klantbijeenkomst Medewerkerkracht

Meld u geheel kosteloos per mail aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over gedragsverandering, vitaliteit, training, de veilige en gezonde werkomgeving en communicatie

  • 27 september 2018, locatie De Bedrijfspoli, Kerkenbos 1075B te Nijmegen

Duur: 14:30 uur tot 17:30 uur en napraten

Lees verder

 

banner Marjan Rozendal De Bedrijfspoli

Marjan Rozendal - De Bedrijfspoli

Sinds januari 2018 werkt Marjan bij De Bedrijfspoli in de rol van coach arbeid en gezondheid. De Bedrijfspoli viel haar al eerder op. De dynamische, actieve en open uitnodiging op hun website en in artikelen triggerde haar: ‘’Die organisatie voelt goed, daar wil ik bij horen!” De vacature voor coach arbeid en gezondheid bleek te passen bij haar achtergrond als verpleegkundige met managementervaring. Ze twijfelde geen moment en inmiddels is ze nu een half jaar met ontzettend veel plezier werkzaam bij De Bedrijfspoli. Lees verder

 

nieuws juni 2018 2

Geslaagd bedrijfsuitje van de Bedrijfspoli

Vrijdagmiddag 8 juni hebben we met alle collega’s van De Bedrijfspoli een geslaagd bedrijfsuitje gehad. Na de personeelsbijeenkomst met verschillende presentaties in ons eigen café zijn we doorgereden naar Watergoed Valburg om met elkaar de strijd aan te gaan in een digitale Pubquiz.

Na deze spannende strijd mochten wij vervolgens aanschuiven bij een goed verzorgde BBQ waarbij de winnaars van de Pubquiz hun bord als eerste met al de lekkernijen mochten vullen.

Het was een geslaagd uitje met veel gezelligheid. Dankjewel!!

Klik hier voor de foto's van het bedrijfsuitje!

 

nieuws juni 2018

Bedrijfsgeneeskundige dagen in Hotel Papendal

Op 31 mei en 1 juni jl. hebben wij met onze Bedrijfspoli stand deelgenomen aan de Bedrijfsgeneeskundige dagen in Hotel Papendal. Wij hebben hier veel positieve reacties over ontvangen van oude en ook nieuwe bekenden gezichten die we daar hebben getroffen. Er werd tevens vol lof gesproken over de interessante presentaties die werden verzorgt in het auditorium en tijdens de paralelsessies. Kortom het was zeer geslaagd en wij kijken nu al uit naar volgend jaar.

Tijdens de Bedrijfsgeneeskundige dagen was er ook een mogelijkheid om je aan te melden voor onze Arbo Talk&Dine die eind 2018 zal plaatsvinden. Heb jij nog niet de mogelijkheid gehad om je aan te melden? Doe dat dan nog via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

de arbo wet

Basiscontract arbodienstverlening heeft u het al geregeld?

Om medewerkers en werkgevers meer te betrekken bij de arbodienstverlening, gaat de Arbeidsomstandighedenwet per 1 juli 2017 veranderen. Er moet meer aandacht zijn voor preventie op het werk en er moet een goede samenwerking zijn tussen de reguliere gezondheidszorg en de bedrijfsgezondheidszorg. De wijziging van de Arbowet heeft onder meer gevolgen voor de rol en samenwerking met de bedrijfsarts, maar ook de inspanningen die u als organisatie moet leveren om beroepsziekten te voorkomen. Lees verder...

 

arbopreventie

Campagne Veilig werken met gevaarlijke stoffen van start.

Op 14 mei is deze campagne van de Overheid van start gegaan. Onze bedrijfsarts Rik Menting is hier nauw bij betrokken geweest. De campagne roept op tot meer aandacht voor gevaarlijke stoffen in de werkomgeving. Speelt dit in uw organisatie ook en wilt u meer zicht op de stoffen en de risico’s? De Bedrijfspoli ondersteunt u graag met het in kaart brengen van de risico’s, beschermende maatregelen en periodiek onderzoek van medewerkers. Neem daarvoor contact met ons op via telefoon 024-3717799 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder...

 

talk dine3

Arbo Talk & Dine

De Bedrijfspoli organiseerde voor het eerst het event Arbo Talk&Dine. Deze eerste keer met zowel eigen als bezoekende bedrijfsartsen. Een drietal inleiders gaven een presentatie.

Onder het genot van een heerlijk viergangendiner, bereid door Chef in Huis uit Druten, werd over de presentaties gediscussieerd. Dit gebeurde aan tafels van drie of vier personen, zodat een persoonlijke sfeer ontstond.

Lees verder...

 

personeelsdag3

Personeelsdag

De Bedrijfspoli heeft haar jaarlijkse personeelsdag gehad in Den Bosch. De dag begon bij evenementenhal “Maaspoort” in Den Bosch. Hier zijn de belangrijkste ontwikkelingen en plannen van De Bedrijfspoli en Prevermo Groep besproken.

Hier was een interactief gedeelte bij, waarin vijf groepen medewerkers aan de slag gingen met actuele vraagstellingen om de dienstverlening aan klanten verder uit te bouwen.

Lees verder...

 

oval logo

Ons OVAL-Lidmaatschap

De Bedrijfspoli is lid van OVAL, de brancheorganisatie voor duurzame inzetbaarheid. Om dit tot uitdrukking te brengen, heeft De Bedrijfspoli meegewerkt aan een ledenvideo. De video geeft de activiteiten van De Bedrijfspoli weer en laat ons belang van het lidmaatschap van OVAL zien. Bekijk op de video op de homepagina en bezoek www.oval.nl voor meer informatie over OVAL.

 

oval event

Bezoek het OVAL-evenement!

Op 1 november vind het OVAL-evenement plaats. Het thema is “En we leven nog lang en gelukkig”. OVAL is de brancheorganisatie van arbodiensten, interventiebedrijven, adviesbureaus, re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties. De Bedrijfspoli heeft zich als partner aan dit evenement verbonden. Inspiratie komt van sprekers en andere aspecten komen naar voren in de breakout sessies. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontmoeting en ontspanning. In de informele sfeer van De Landgoederij in Bunnik treft u bekenden en kunt u uw netwerk uitbreiden.

Het volledige programma is te vinden op http://www.oval.nl/evenement/programma-1

Hier vind u ook meer informatie over dit evenement van OVAL.

Logo Bedrijfspoli Arbodienst met focus op kracht

Nieuwe functie bij De Bedrijfspoli

Vanaf 1 juli zijn wij gestart met de functie van Coach Arbeid & Gezondheid (CAG) bij enkele klanten. De CAG gaat werken in de verlengde arm van de bedrijfsarts en neemt zowel preventieve als verzuimspreekuren en advisering van de bedrijfsarts over. Bent u geïnteresseerd om over de mogelijkheden van de CAG voor uw organisatie te spreken, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel  024 371 77 99

arbowet

Regeling Second Opinion

Per 1 juli 2017 wijzigt de Arbeidsomstandighedenwet. Eén van de wijzigingen is dat een werknemer het recht heeft om een andere bedrijfsarts te raadplegen indien hij twijfelt aan het advies van de bedrijfsarts. De Second Opinion is alleen toegankelijk voor de werknemer en is aanvullend op het bestaande Deskundigenoordeel. Als werkgever wordt u gevraagd met ons een regeling te treffen. De Bedrijfspoli heeft een tijdelijke regeling beschikbaar. Per 1 januari 2018 volgt de definitieve regeling. Hieronder staat de regeling verder uitgeschreven. Tevens treft u het aanmeldformulier voor deze tijdelijke regeling aan. Mocht u deze nog niet retour hebben gestuurd aan ons doe dit dat zo snel mogelijk om deel te nemen aan de regeling. Lees verder

Logo Bedrijfspoli Arbodienst met focus op kracht

Wijziging functienaam

De functienaam van de Casemanager Consultant wijzigt in Adviseur Inzetbaarheid. Dit om afstand te nemen van de term casemanager die bij klanten vaak door leidinggevenden gebruikt wordt voor de taak van casemanager als genoemd in de Wet verbetering Poortwachter. De nieuwe naam benadrukt nog meer dat de Adviseur Inzetbaarheid de werkgever/leidinggevende adviseert over de rol bij inzetbaarheid en geen begeleidingsrol naar de medewerker heeft. De Adviseur Inzetbaarheid ondersteunt zowel op casus- als op organisatieniveau. De komende periode zullen we de naamwisseling ook in onze uitingen en op de facturen doorvoeren.

de update

UPDATE 2017 IS UIT
'Nieuwe directie de bedrijfspoli zet ingeslagen weg voort'

Zoals u weet is De Bedrijfspoli vanaf oktober jl. onderdeel geworden van de 4D Invest & Management B.V. en staan wij, Ton Theloosen (commercieel directeur) en Wilko Teunissen (operationeel directeur), aan het roer van de organisatie. Graag willen wij onszelf in dit magazine aan u voorstellen, maar u ook laten kennismaken met een familielid van De Bedrijfspoli, namelijk AMK Groep. Klik hier voor de volledige update

banner

JAARLIJKSE THEATERSHOW IN DE LINDENBERG IN NIJMEGEN

De Bedrijfspoli presenteerde op 4 april 2017 haar jaarlijkse theatershow in De Lindenberg in Nijmegen.

In de show hebben we beloofd tips voor werkgeluk te geven. Deze tips vindt u door hier te klikken.