keuringen

De Bedrijfspoli biedt verschillende keuringen aan. Welke dat zijn lees je hieronder. Wil je direct een afspraak inplannen? Dat kan!

Elke functie stelt bepaalde mentale en fysieke eisen aan mensen. Je wilt daarom regelmatig onderzoeken of je werknemers voldoen aan wat het werk van hen vraagt.

Om te weten welke risico’s er kunnen spelen en hoe je er wat aan kunt doen heb je een expert nodig. Wij hebben voor een aantal keuringen gecertificeerde deskundigen in huis.

Wil je direct een afspraak inplannen?

Welke keuringen bieden wij aan?

Rijbewijskeuring
Wanneer de leeftijd van 75 jaar bereikt wordt of er gezondheidsbeperkingen zijn is een rijbewijskeuring nodig. Daarnaast moeten chauffeurs met een groot rijbewijs C en D bij iedere aanmelding en verlenging (5 jaar) een medische keuring ondergaan.

Lees verder

Taxi- en chauffeurskeuringen

Een chauffeurspas is verplicht voor iedere taxichauffeur. Deze heeft echtheidskenmerken en moet goed zichtbaar zijn in de taxi. Passagiers weten zo dat ze bij een erkende chauffeur instappen. De passen worden uitgegeven door de KIWA en controleert deze ook. De taxipas is maximaal vijf jaar geldig. Indien er medische redenen zijn om van deze geldigheidsduur af te wijken, kan de verklaring met een kortere geldigheidsduur worden afgegeven.

Lees verder 

Keuring voor een levensverzekering

Een medische keuring kan onderdeel zijn bij het afsluiten van een hypotheek of levensverzekering. De inhoud van de keuring verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Wij versturen het rapport met de uitslagen naar de medisch adviseur van de verzekeringsmaatschappij. De medisch adviseur beoordeelt de bevindingen op inhoudelijke grond. De keuringsarts heeft dus alleen een signalerende functie. De kosten voor een levensverzekeringkeuring worden over in de meeste gevallen door de verzekeringsmaatschappij betaald.

Lees verder

Medibuskeuring

De medibuskeuring is wettelijk verplicht voor de chauffeur die valt onder de CAO ‘besloten busvervoer’ en voor de zelfstandige touringcarchauffeur. Deze chauffeurs moeten elke vijf jaar een nieuwe geneeskundige verklaring hebben.

Bij de medische keuring wordt onderzocht of de kandidaat voldoet aan de keuringseisen voor het besturen van een bus en of deze zijn of haar functie kan uitoefenen. Hierbij wordt zowel op lichamelijke als geestelijke afwijkingen gelet, die beletten een bus te besturen. De kandidaat moet beschikken over voldoende gehoor- en gezichtsvermogen.

Na goedkeuring ontvangt de kandidaat een ‘medibus geneeskundige verklaring’

Lees verder

Contact

Wij zijn je graag van dienst. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Je kan ook direct bellen naar: 024-371 77 99 of stuur een e-mail naar servicebureau@debedrijfspoli.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.