Verzuim

begeleiding

Veel werkgevers krijgen te maken met (langdurig) ziekteverzuim van een medewerker. Dit is een situatie die vraagt om effectieve verzuimbegeleiding. De Bedrijfspoli heeft een ervaren team dat graag zorgt voor regie op verzuim binnen je organisatie.

Verzuim en re-integratie

Wil je als werkgever het verzuim terugdringen binnen het bedrijf en de regie op verzuim terug in handen krijgen? Neem dan vandaag nog contact op met De Bedrijfspoli voor (preventieve) verzuimbegeleiding. Bereik ons middels ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@debedrijfspoli.nl.

Veel gestelde vragen

Wat is verzuimbegeleiding?

Veel werkgevers krijgen te maken met (langdurig) ziekteverzuim van een medewerker. Dit is een situatie die vraagt om effectieve verzuimbegeleiding. De Bedrijfspoli heeft een ervaren team dat graag zorgt voor regie op verzuim binnen je organisatie. Het is niet alleen verstandig om te investeren in doeltreffende verzuimbegeleiding, maar dit geldt ook voor de preventie van verzuim. Schakel met de De Bedrijfspoli en help je organisatie gezond te houden.

Wat betekent verzuim?

Verzuim houdt in dat wanneer een medewerker niet in staat is om te werken vanwege fysieke of mentale klachten, hij of zij zich ziekmeldt bij de werkgever. Wij bieden onze verzuimbegeleiding aan voor medewerker die naar verwachting langdurig gaan verzuimen. Het korte verzuim willen wij op voorhand al voorkomen door de preventie van verzuim aan te pakken met ons verzuimpreventie beleid. In dat beleid staat het gesprek tussen werkgever en medewerker centraal.

Ongeoorloofd verzuim vermijden

We spreken van ongeoorloofd verzuim wanneer iemand die in feite niet ziek is of geen verlof aangevraagd heeft, niet op het werk verschijnt terwijl dit wel zou moeten. Dit type verzuim komt minder vaak voor dan geoorloofd verzuim en kan de oorzaak zijn van een slechte werkrelatie. Voor vragen over ongeoorloofd verzuim kun je uiteraard bij ons terecht.

Geoorloofd verzuim terugdringen

Geoorloofd verzuim is de reguliere vorm van ziekteverzuim, welke vrijwel in iedere organisatie voorkomt. Werkgevers willen vaak het beste voor hun medewerkers en zijn aan hen verplicht om een gezonde en veilige werkomgeving te bieden. Toch worden medewerkers ziek en krijgen ze fysieke of mentale klachten. Dit hoeft niet werkgerelateerd te zijn, en ligt het knelpunt in de gezondheid of privésfeer. De Bedrijfspoli helpt om te onderzoeken waar de knelpunten liggen en bepaalt welke maatregelen er genomen kunnen worden om verzuim terug te dringen.

Preventie verzuim door De Bedrijfspoli

Naast verzuimbegeleiding bieden we ook ondersteuning om de preventie van verzuim te waarborgen. Het is zeer belangrijk dat een bedrijf gezond en veilig is en dat de omgeving werkbaar is voor iedereen. Om die reden kun je bij ons ook terecht voor een compleet RI&E traject, inclusief analyse, toetsing en na-evaluatie. Daarnaast bieden we een transparant preventie-verzuimbeleid die ervoor moet zorgen dat er in de toekomst minder medewerkers ziek worden binnen je organisatie.

Organiseer een verzuimprotocol

Eén van de manieren om geoorloofd verzuim terug te dringen en weer de regie op verzuim te krijgen is door een verzuimprotocol op te stellen. Een vorm van preventie van verzuim. Hierin kunnen we allerlei essentiële zaken opnemen en het uiteindelijk vormen tot een handleiding voor medewerkers.

Er kan bijvoorbeeld in opgenomen worden dat wanneer medewerkers zich vaker dan 3 keer per jaar ziekmelden, er gevolgen aan vast zitten, zoals een gesprek met de leidinggevende en/of De Bedrijfspoli. Dit moet niet alleen voorkomen dat medewerkers zich ziekmelden, maar het zal ook een preventief effect hebben omdat collega’s onderling hierover met elkaar spreken.

Voor het werkgeluk van medewerkers is het erg belangrijk dat er gesproken wordt over wat er op de werkvloer speelt en dat er draagvlak gecreëerd wordt. Werkgeluk verhoogt immers de productiviteit, verlaagt het verzuim en draagt bij aan de persoonlijke groei van ieder individu.

Contact

Wij zijn je graag van dienst. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Je kan ook direct bellen naar: 024-371 77 99 of stuur een e-mail naar servicebureau@debedrijfspoli.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.