Ziek

melding

Wanneer een ziekmelding onverhoopt langer duurt zijn er diverse regels en richtlijnen om aan te voldoen. Zo zal je begeleiding krijgen van De Bedrijfspoli.

Ziekmelding

Als je een afspraak met ons hebt, stellen we het op prijs dat je samen met je werkgever bespreekt welke vragen er aan ons zijn. Je werkgever kan de vragen voor de afspraak aan ons insturen. Heb je zelf nog aanvullende vragen? Zet ze op papier en neem ze mee. Denk ook na over wat je wilt vertellen en vooral hoe je zelf denkt over je mogelijkheden om te werken. Wij kunnen dan samen met jou de vragen bespreken en een advies opstellen. Dit advies gaat naar jou en je werkgever en soms ook naar de HR afdeling. Bespreek ons advies binnen enkele dagen met je werkgever en maak afspraken over je re-integratie.

Bij De Bedrijfspoli kun je een gesprek hebben met de (bedrijfs-)arts of met de coach arbeid en gezondheid.

Veelgestelde vragen

Probleemanalyse

Als de ziekmelding al langer dan 6 weken duurt en er is nog geen zicht op herstel binnen korte tijd zal de (bedrijfs-)arts een probleemanalyse opstellen. Daarin staat uitgebreid welk werk of taken je nog kunt verrichten en hoe je, zo snel mogelijk, weer aan het werk kunt gaan.

Plan van aanpak

De probleemanalyse gebruik je om samen met je werkgever een plan van aanpak op te stellen voor de re-integratie. Dit is het moment om te bespreken wat je nodig heeft om weer aan het werk te gaan, nu of in de toekomst. Onderteken je plan van aanpak en vraag een kopie.

Vervolggesprekken

In de periode hierna heb je regelmatig een vervolggesprek met ons om de voortgang van de re-integratie te bespreken. Wij geven aan wanneer we een vervolggesprek willen. Het is belangrijk je daar weer op voor te bereiden. Bij voorkeur samen met je werkgever.

Eerstejaarsevaluatie

Mocht je ziekmelding een jaar duren, evalueer dan met je werkgever. Kijk samen terug op het afgelopen jaar. Zijn er voldoende inspanningen gedaan om weer aan het werk te kunnen? Is je doel bereikt? Wat zijn de doelstellingen voor het komende jaar?

Eindevaluatie en aanvraag WIA
Wanneer je ziekmelding bijna twee jaar duurt kun je een WIA-uitkering aanvragen. Alle voorgaande documenten gebruik je om een eindevaluatie te maken. Het UWV beoordeelt vervolgens of jij en je werkgever genoeg hebben gedaan om de re-integratie te beoordelen. Indien zij vinden dat de werkgever te weinig heeft gedaan, dan moet het loon langer worden doorbetaald. Indien de werkgever voldoende heeft gedaan, dan volgt de WIA-keuring.

Contact

Wij zijn je graag van dienst. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Je kan ook direct bellen naar: 024-371 77 99 of stuur een e-mail naar servicebureau@debedrijfspoli.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.