Thuis

werken

Hoe zorg je ervoor dat je thuis productief kan werken?

Door de coronacrisis werken opeens veel mensen thuis. Voor sommigen al dagelijkse praktijk, maar voor de meesten even wennen. Hoe zorg je ervoor dat je thuis productief kan werken?

1. Zorg voor structuur
Het klinkt vreemd, maar doe alsof je naar kantoor gaat. Breng structuur aan in het thuiswerken. Sta op dezelfde tijd op en voorkom dat je te lang doorwerkt. Ga niet midden op de dag de was doen, maar voor of nadat je begint met werken. Kleed je ook alsof je naar kantoor gaat; laat dat trainingspak even liggen. Maak afspraken met jezelf over wat je gedaan wilt hebben.

2. Zorg voor een goede werkplek
Zorg ervoor dat je een goede werkplek hebt. Het kan verleidelijk zijn om op de bank te gaan zitten, maar hier wordt je niet erg productief van. Als je een kantoorstoel hebt, stel dan de armsteunen in voor een ontspannen steun van de armen. Zet je stoel hoog, zodat de armsteunen even hoog zijn als het tafelblad. Zit met een rechte rug en voorkom dat je voorover gaat hangen. De bovenrand van je beeldscherm moet iets onder ooghoogte komen.

3. Zorg voor concentratie
Zorg voor een plek waar je je goed kunt concentreren. Ruim je bureau of je keukentafel op, dit voorkomt ook dat je wordt afgeleid. Zorg ervoor dat je je telefoon niet binnen handbereik hebt, behalve voor zakelijke telefoontjes. Hiermee voorkom je dat je tussendoor afgeleid raakt door sociale media. Wil je muziek afspelen? Zet de radio aan, zo voorkom je dat je steeds met je afspeellijst bezig bent.

4. Contact met collega’s
Zoek het contact met je collega’s. Normaal op maandagochtend even het weekend doorspreken? Doe dat nu dan ook. Ook kun je eens een keer videobellen in plaats van een e-mail sturen. Zie je gelijk dat leuke huis van die collega. Hiermee voorkom je ook dat je eenzaam wordt.

5. Beweeg
Op dit moment is het nog mogelijk om naar buiten te gaan voor een frisse neus, dus maak hier gebruik van. In quarantaine kun je je balkon of tuin opzoeken voor de nodige zonnestralen. Daarnaast kun je tussendoor eens koffie halen of een extra rondje door het huis lopen, net als je op kantoor zou doen.

Contact

De Bedrijfspoli streeft ernaar om je zo snel en goed mogelijk van dienst te zijn. Vul je naam en e-mailadres in en we nemen zo spoedig mogelijk met je op!

Je kan ook direct bellen naar: 024-3717799 of stuur een email naar servicebureau@debedrijfspoli.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.