webinar uitnodiging2

Webinar Verzuim- en re-integratiebegeleiding

Op donderdag 28 mei 2020 organiseerden wij het webinar “Verzuim- en re-integratiebegeleiding tijdens de coronacrisis”. Deze is hierboven terug te zien. Daarnaast zijn tijdens het webinar een aantal vragen gesteld door kijkers, deze zijn met de beantwoording hieronder te vinden.

Tevens vindt u hieronder enkele relevante linkjes:

Dit betreft geen ziekmelding. Ga dus het gesprek aan met de werknemer en kijk naar een passende oplossing. (Bijvoorbeeld vervoer ter beschikking stellen).

Belangrijk is om goede voorlichting te geven over de aangepaste organisatie van het werk. Nodig medewerkers uit om een kijkje te komen nemen, dat geeft vertrouwen. Kijk eventueel of het mogelijk is iemand alleen te laten werken.

Ook hier dien je alles goed vast te leggen. Wees creatief in het zoeken naar alternatieven. Denk hierbij aan: opbouw vanuit huis, verplichte e-learnings die nu kunnen worden opgepakt. Opbouw bij een ander ‘bevriend’ bedrijf/ondernemer.

https://www.uwv.nl/werkgevers/overige-onderwerpen/addendum-werkwijzer-poortwachter/index.aspx

Het is eventueel mogelijk, maar biedt geen structurele oplossing. Dus zou niet ons advies zijn.

Er dient sprake te zijn van ziekte of gebrek. Het feit dat iemand niet terug kan reizen is geen reden voor ziekmelding. Mocht de medewerker verzuim claimen, laat dit dan beoordelen door de bedrijfsarts.

De bedrijfsarts beoordeelt dit en is hier leidend in. In beginsel tot 1 september geen fysieke spreekuurcontacten.