arbodienst

enschede

Arbodienst Enschede

Spreekuurlocatie Arnhem

Arbodienst Enschede

Spreekuurlocatie
Campuslaan 99
7522 NE Enschede

Routebeschrijving maken

Wij zijn een gecertificeerde arbodienst in Enschede

Korte ziekmeldingen van één of enkele dagen zijn nog te doen, maar als je te maken krijgt met een langdurig zieke werknemer komt er een arbodienst bij kijken. Er moet een arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd worden. De zieke werknemer wordt bij een arbodienst begeleid en er wordt voor beide partijen een plan van aanpak gemaakt.

Iedere werkgever is verplicht om een contract te hebben met een gecertificeerde arbodienst of zelfstandig geregisseerde bedrijfsarts. De Bedrijfspoli in Enschede dient ingeschakeld te worden op het moment dat langdurig ziekteverzuim wordt verwacht. Wettelijk is verplicht dat de bedrijfsarts in de zesde ziekteweek met de zieke werknemer contact opneemt.

Waarvoor een arbodienst inschakelen?

De Bedrijfspoli in Enschede is zeer breed inzetbaar. Vaak zijn er meerdere expertises in huis als het gaat om arbeidsdeskundigheid. Naast het begeleiden van zieke werknemers kan een arbodienst ook ingeschakeld worden voor het opstellen van een verzuim preventieplan, arbeidsdeskundig onderzoek of een verzuim analyse. Daarnaast kan een arbodienst ook voor periodieke gezondheidskeuringen en aanstellingskeuringen ingeschakeld worden. Een goede arbodienst kan dus ook een verzuimbegeleiding traject of re-integratieproject verzorgen. De Bedrijfspoli in Enschede helpt jou als werkgever onder andere bij het opstellen van een goed arbeidsomstandighedenbeleid en een verzuimbeleid. Wij zijn een gecertificeerde arbodienst in Enschede met voldoende vakmensen en experts in huis die jou hier graag bij helpen. Onze artsen en deskundigen bieden goede hulp en zorgen ervoor dat jij de juiste adviezen ontvangt. Er zijn verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Al deze informatie vind je op onze website, maar onze medewerkers staan ook altijd klaar om jou hierbij te helpen. Wij voorzien werkgevers van de juiste informatie zodat zij de juiste keuzes kunnen maken. Neem gerust contact op om direct je vragen te kunnen stellen.

Laat onze arbodienst in Enschede jou helpen

Onze arbodienst in Enschede is er om werkgevers en werknemers te ondersteunen. De Bedrijfspoli zorgt onder andere voor het opstellen van een arbeidsomstandighedenbeleid en biedt hulp bij het maken van een verzuimbeleid. Bij het opstellen en navolgen van een verzuimbeleid helpt een bedrijfsarts. Het is onze taak, maar ook die van jou als werkgever en de taak van de werknemer, om ervoor te zorgen dat een werknemer bij ziekte zo spoedig mogelijk weer aan het werk kan. Uiteraard wel op een verantwoorde wijze. Maar voorkomen is beter dan genezen, daarom helpt De Bedrijfspoli ook bij het voorkomen van dit verzuim. Kies voor onze arbodienst in Enschede, dan kies je voor hulp, advies en een goede samenwerking tussen alle partijen.

Een onafhankelijke bedrijfsarts in Enschede

Wist je dat een bedrijfsarts altijd onafhankelijk zijn of haar werk doet? De titel ‘bedrijfsarts’ is wettelijk beschermd. Daarnaast verplicht de beroepsvereniging NVAB bedrijfsartsen om deel te nemen aan nascholing en inspecties. Deze beroepsvereniging controleert de artsen en houdt zelf ook de inspecties. Zo weet jij zeker dat de bedrijfsarts die jij inschakelt uitstekend werk zal leveren en dat dit altijd op een eerlijke en juiste manier gebeurt

Dit is wat een bedrijfsarts in Enschede doet
Het is begrijpelijk dat je wilt weten wat een bedrijfsarts allemaal doet, aangezien jij deze persoon zelf inschakelt voor jouw bedrijf en op een betrokken manier wil samenwerken. Het takenpakket van onze bedrijfsarts in Enschede bestaat uit verschillende stappen en taken. Gedurende dit hele proces zal de bedrijfsarts contact met je houden, je voorzien van de juiste informatie en waar nodig ook adviezen geven. Wanneer een werknemer zich ziekmeldt dan hoef jij dit alleen maar aan de bedrijfsarts door te geven. De bedrijfsarts hanteert het volgende stappenplan:

Er wordt gecontroleerd of de werknemer ook daadwerkelijk ziek is. Daarnaast wordt er direct gekeken naar wat de werknemer nog wél zou kunnen binnen zijn of haar functie. Misschien zijn er taken die nog wel uitgevoerd kunnen worden. Dit wordt niet alleen aan het begin van de ziekmelding gecontroleerd, maar ook op latere momenten kan deze controle nog eens plaatsvinden. De medewerker kan opgeroepen worden om naar spreekuren te komen. Tijdens deze spreekuren kijkt de arts ook naar de voortgang van de re-integratie en dit wordt vervolgens met jou besproken. Denkt de arts dat er stappen ondernomen kunnen worden dan word je hierin geïnformeerd en geadviseerd. Duurt de ziektemelding zes weken of langer dan wordt er een probleemanalyse opgesteld. Is de medewerker na twee jaar nog steeds niet beter dan kan hij of zij een WIA-uitkering aanvragen.

Kies voor een bedrijfsarts in Enschede van De Bedrijfspoli

Onze arbodienst heeft meerdere locatie door heel Nederland, waaronder een arbodienst in Enschede. Onze dienstverlening is nog steeds te typeren als direct, persoonlijk, meedenkend maar vooral meerwaardeleverend. Wij positioneren ons tussen de grote landelijke arbodiensten en de zelfstandige bedrijfsartsen in. Op dit moment hebben wij een klantenbestand van zo’n 450 bedrijven en organisaties, met in totaal ca. 60.000 aangesloten medewerkers.

Wij streven ernaar om zo snel mogelijk al jouw vragen te beantwoorden en jou op de juiste manier van dienst te kunnen zijn. Uiteraard kan je altijd uitleg of informatie vragen aan onze medewerkers. Tussen 08.30 en 17.00 uur zijn we bereikbaar op het nummer 024 3717799. Een mail sturen kan naar info@debedrijfspoli.nl.

Contact

Wij zijn je graag van dienst. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Je kan ook direct bellen naar: 024-371 77 99 of stuur een e-mail naar servicebureau@debedrijfspoli.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.