Edo Kraaier

“Ik rijd nog steeds iedere dag fluitend naar mijn werk.”

Edo Kraaier, bedrijfsarts, stapte in 2003 over van verzekeringsgeneeskunde naar bedrijfsgeneeskunde: “Ik heb die keuze gemaakt onder andere vanwege de visie op het vak. Het meer begeleiden van mensen, en daar ook echt de tijd voor te hebben en kwaliteit kunnen bieden vind ik belangrijk. Bij De Bedrijfspoli ben je als medisch professional betrokken bij de organisatie. Ik heb directe invloed op hoe ik mijn werk optimaal kan doen.”
De Bedrijfspoli staat voor de kwaliteit van het vak en onze dienstverlening. Een voorbeeld hiervan is de huidige ontwikkelingen waarin preventie op de voorgrond staat.

Praktijkopleider

Edo is één van de praktijkopleiders binnen De Bedrijfspoli: “Het coachen van beginnende artsen en bedrijfsartsen in opleiding is erg leuk om te doen. Je ziet mensen groeien in het vak en hun zelfvertrouwen. Voor hen is de grootste uitdaging om het medisch denken los te laten. Ik mag hen daarbij begeleiden. Tegelijkertijd zorgt het praktijkopleiderschap ervoor dat ik zelf scherp blijf. Door ervaringen te delen, te luisteren naar de vragen die je krijgt en jezelf constant de vraag te stellen waarom je bepaalde handelingen doet zoals je ze altijd doet. Dat geldt overigens niet alleen voor de bedrijfsartsen in opleiding. Bij De Bedrijfspoli doen we het echt samen. Elkaar helpen, open staan voor vragen, vragen stellen, die collegialiteit is bij ons echt de norm.”

De Bedrijfspoli heeft opleiding en ontwikkeling hoog in het vaandel staan: diverse malen per jaar worden coassistenten begeleid. Tevens zijn meerdere artsen in opleiding tot bedrijfsarts.

#JijenDeBedrijfspoli

Jaren geleden maakte Edo een bewuste keuze tot de overstap van een ‘grote’ landelijke Arbodienst naar De Bedrijfspoli: “De korte lijnen, teamspirit en oog voor de professional hebben aan de basis gestaan voor deze beslissing. Ik werk veel op locatie bij klanten, dus ook bij hen heb ik met diezelfde korte lijnen te maken.

Nog steeds ben ik erg blij met mijn keuze van destijds en geniet ik ervan bedrijfsarts en praktijkopleider te zijn. Ik rij iedere dag fluitend naar mijn werk!”

Meer weten over De Bedrijfspoli?

Er werken bij De Bedrijfspoli diverse artsen, die een carrièreswitch hebben gemaakt vanuit een ander specialisme. Wil je hier meer over weten? Dan wij nodigen je graag uit om kennis te komen maken met Edo en het team. Je kunt daarvoor contact opnemen met Merel Wijnholds bij De Bedrijfspoli via hrm@debedrijfspoli.nl.