Bedrijfspoli liefde roest niet

Banner Stacy Bedrijfspoli liefde roest niet

Dat geldt zeker voor Stacy Diets die in 2009 voor een afstudeeropdracht bij De Bedrijfspoli terecht kwam. Een half jaar na deze stage werd ze gebeld met de vraag, of ze in dienst wilde komen om de afdeling HR op te zetten.

“Daar hoefde ik niet lang over na te denken, dat wilde ik wel! De sfeer die destijds al binnen De Bedrijfspoli aanwezig was, vond ik zo fijn, dat ik deze kans meteen met beide handen aangreep.”

Het Bedrijfspoli begin

“Het was super uitdagend om de afdeling HR op te zetten en verder vorm te geven. Ik heb ook altijd de mogelijkheid gekregen om opleidingen en trainingen te volgen, zodat ik de benodigde kennis kon uitbreiden en up-to-date houden. Als MT lid deed ik bovendien veel ervaring op over het reilen en zeilen van een bedrijf.”

Doorgroeien binnen Prevermo Groep

“In 2017 werd De Bedrijfspoli onderdeel van Prevermo Groep. Mij is toen gevraagd HR manager te worden van de volledige groep. Door de bijkomende bedrijfsonderdelen groeide en professionaliseerde de HR werkzaamheden en ons team steeds verder. Toen dit alles voor de eerste bedrijfsonderdelen stond, begon ik de uitdaging een beetje te missen. Door een persoonlijk ontwikkeltraject dat De Bedrijfspoli mij had aangeboden, wist ik ondertussen dat ik vooral energie kreeg van de adviserende rol naar MT leden, en het opzetten en vormgeven van nieuwe projecten.”

Het fijne aan de open sfeer binnen De Bedrijfspoli is dat we altijd in gesprek zijn gebleven over mijn persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kreeg ik vanuit Prevemo Groep de kans om als Projectleider de ‘Prevermo dienstverlening’ op te zetten en daarna als Consultant Duurzame Inzetbaarheid verder te gaan. Eky kreeg daardoor de mogelijkheid om intern door te groeien naar de functie van HR Manager.”

Consultant Duurzame Inzetbaarheid

Vanuit deze rol adviseert Stacy bedrijven die een vraagstuk hebben omtrent duurzame inzetbaarheid. “Hiervoor vertaal ik de wensen van de klant naar een businesscase, doe ik op basis van onderzoek onderbouwde aanbevelingen en zorg ik ervoor dat de dienstverlening goed wordt geïmplementeerd bij de klant.”

Terug naar de Bedrijfspoli

Stacy werkte hiervoor geregeld samen met Charlotte Bisschops, die voor haar functie verantwoordelijk was voor de sales en advisering van nieuwe klanten voor De Bedrijfspoli. Daardoor merkte ze dat haar functie, voornamelijk aan de voorkant van het proces, best wat overlap had met die van Salesmanager. “Echter heb ik juist aan die voorkant nog niet zoveel ervaring. Dus toen ik de kans kreeg om de functie van Salesmanager over te nemen, leek het me de perfecte kans om me ook op dat vlak verder te ontwikkelen.”

Per 1 januari gaat ze haar functie van Consultant bij Prevermo daarom combineren met de functie van Salesmanager bij De Bedrijfspoli. “Ik denk dat de combinatie van mijn Bedrijfspoli geschiedenis, HR achtergrond en persoonlijke ontwikkeling richting klantadvisering ervoor zorgen dat ik organisaties goed kan ondersteunen bij het ontwikkelen van hun eigen medewerkerkracht!”