Student Geneeskunde die bij De Bedrijfspoli enthousiast is geworden voor het bedrijfsartsenvak!

Waarom wilde je een dag meelopen binnen Bedrijfsgeneeskunde?
Aan het begin van mijn studie had ik nog geen toekomstige specialisatie in gedachten. Door de jaren heen kwam ik er steeds meer achter dat ik geen beroep in het ziekenhuis ambieer. In eerste instantie overwoog ik toen een tijd om huisarts te gaan worden, maar na dit coschap kwam ik erachter dat dit toch ook niet helemaal is wat ik zoek. Vandaar dat ik heb besloten om eens wat breder te gaan oriënteren en ook eens een dag mee te lopen met een bedrijfsarts. Een beroep dat naar mijn mening te weinig ter sprake komt tijdens de studie.

Waarom heb je gekozen voor De Bedrijfspoli?
Een medestudent had tijdens haar coschap sociale geneeskunde met een bedrijfsarts van De Bedrijfspoli in Nijmegen meegelopen en was daar erg over te spreken. Daarom besloot ik om ook contact op te nemen met De Bedrijfspoli. Ik heb een dag meegelopen met Monique (AIOS) en vond dit erg leuk! Ik had van te voren nauwelijks een idee hoe een dag van een bedrijfsarts eruit zou zien.

Wat vond je het leukste aan deze dag?
Vooral de tijd die je voor de mensen hebt en de diversiteit aan casuïstiek sprak mij erg aan. Ik kreeg het gevoel dat je als bedrijfsarts ook zeker veel voor mensen kunt betekenen. Tevens is de werk-privé balans voor mij erg belangrijk in de nabije toekomst, in het beroep van bedrijfsarts pakt deze balans goed uit.

Al met al ben ik heel blij dat ik een dagje mee heb gelopen! Het heeft mijn ogen geopend voor de bedrijfsgeneeskunde, een richting die ik nu zeker serieus ga onderzoeken.

Ook binnen kijken?
Wil jij ook kijken wat Bedrijfsgeneeskunde jou te bieden heeft? Neem dan telefonisch contact op telnr: 024-371 77 96 of laat dan je gegevens achter via hrm@debedrijfspoli.nl en je hoort diezelfde week nog wanneer je kan meelopen.

Auteur: Merel Wijnholds- van der Linden, HR werving en selectie bij Prevermo

Keuringskamer
Terug naar overzicht