“Ik rij nog steeds iedere dag fluitend naar mijn werk”

Edo Kraaier, bedrijfsarts, stapte in 2003 over van verzekeringsgeneeskunde naar bedrijfsgeneeskunde: “Ik heb die keuze gemaakt onder andere vanwege de visie op het vak. Het meer begeleiden van mensen en daar ook de tijd voor te hebben en kwaliteit kunnen bieden vind ik belangrijk. Bij De Bedrijfspoli ben je als medisch professional betrokken bij de organisatie. Ik heb directe invloed op hoe ik mijn werk optimaal kan doen.”

De Bedrijfspoli staat voor de kwaliteit van het vak en onze dienstverlening. Een voorbeeld hiervan is de huidige ontwikkelingen waarin preventie op de voorgrond staat.

Praktijkopleider

Edo is één van de praktijkopleiders binnen De Bedrijfspoli: “Het coachen van beginnende artsen en bedrijfsartsen in opleiding is erg leuk om te doen. Je ziet mensen groeien in het vak en hun zelfvertrouwen. Voor hen is de grootste uitdaging om het medisch denken los te laten. Ik mag hen daarbij begeleiden. Tegelijkertijd zorgt het praktijkopleiderschap er voor dat ik zelf scherp blijf, door ervaringen te delen, te luisteren naar de vragen die je krijgt en jezelf constant de vraag te stellen waarom je bepaalde handelingen doet zoals je ze altijd doet.”

Edo bedrijfsarts op de werkvloer

De Bedrijfspoli heeft opleiding en ontwikkeling hoog in het vaandel staan: Diverse malen per jaar worden coassistenten begeleid. Tevens zijn meerdere artsen in opleiding tot bedrijfsarts.

#JijenDeBedrijfspoli

Zes jaar geleden maakte Edo een bewuste keuze tot de overstap van een ‘grote’ landelijke Arbodienst naar De Bedrijfspoli: “De korte lijnen, teamspirit en oog voor de professional hebben aan de basis gestaan voor deze beslissing. Ik werk veel op locatie bij klanten, dus ook bij hen heb ik met diezelfde korte lijnen te maken.

Nog steeds ben ik erg blij met mijn keuze van destijds en geniet ik ervan bedrijfsarts en praktijkopleider te zijn. Ik rij iedere dag fluitend naar mijn werk!”

Er werken bij De Bedrijfspoli diverse mensen, die een carrièreswitch hebben gemaakt. Wil je hier meer over weten? Edo en zijn collega’s vertellen je graag meer over de mogelijkheden en hoe zij de keuze voor het vak van bedrijfsarts hebben gemaakt.

Meer weten over De Bedrijfspoli?

Wil je weten wat werken bij De Bedrijfspoli jou als (bedrijfs)arts aan mogelijkheden biedt? Wij nodigen je graag uit om kennis te komen maken met ons. Je kunt daarvoor contact opnemen met Merel Wijnholds bij De Bedrijfspoli via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 24 - 371 77 95.