Rob van Vliet

De sportieve en muzikale dokter.

Dat is onze Rob! Sinds oktober 2017 werkt hij bij De Bedrijfspoli als basisarts. Daar is hij afgelopen jaar de opleiding tot bedrijfsarts gestart. Waarom de sportieve dokter? In zijn vrije tijd doet hij aan hardlopen, wielrennen, tennis en wandelt hij graag in de natuur. Maar vergeet ook niet het intensieve tafelvoetballen op De Bedrijfspoli waar Rob graag zijn collega’s inmaakt. Waarom de muzikale dokter? Hij speelt graag gitaar, zingt en speelt in een band.

Bedrijfsgeneeskunde

Na een jaar als basisarts binnen de acute zorg te hebben gewerkt, begon Rob aan de huisartsenopleiding. Werken als huisarts bleek niet helemaal bij hem te passen. “Ik voel me nu beter, in een omgeving waar ik beter overzicht heb en meer tijd kan nemen voor mensen op mijn spreekuur. Werk is een wezenlijk en groot onderdeel van iemands leven en onze maatschappij. Het geeft mij voldoening hier een helpende rol in te hebben. In de (soms langdurige) begeleidingstrajecten vind ik het mooi om te zien hoe mensen zich ontwikkelen en weer in hun kracht komen. Daarnaast maken de verschillende bedrijven waar ik kom het vak veelzijdig en interessant.”

De Bedrijfspoli

“Tijdens mijn studie geneeskunde heb ik geen in coschappen gelopen in de bedrijfsgeneeskunde. Een vriendin die coschappen had gelopen bij De Bedrijfspoli, was hier zeer over te spreken. Dat is mij altijd bijgebleven en zo ben ik bij De Bedrijfspoli terecht gekomen.”

Balans

“Door dit vak ben ik mij nog meer bewust geworden van het belang tussen een goede balans in werk en privé. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om naast je werk meer dingen te blijven doen die energie geven, zoals sporten en muziek maken. Dit draag ik dan ook uit tijdens spreekuren.”