‘Ik heb de leukste baan van Nederland’Banner Charlotte Bisschops De Bedrijfspoli

“Wij zijn gewoon écht de leukste arbodienst. Een kleine, collegiale groep én kwalitatief hoogstaand. De Bedrijfspoli staat voor kwaliteit!"

De Bedrijfspoli werkt graag samen met organisaties die het complete arbo-pallet willen toepassen. Werkgevers die een eigen regie willen voeren én zelf de verantwoordelijkheid willen nemen. Aan Charlotte de taak om de eerste contacten te leggen met deze organisaties. “Werkgevers vertellen mij over hun inzetbaarheidsbeleid: ik krijg een kijkje in de keuken en hoor wat zij momenteel doen op het gebied van eigen regie en de inzetbaarheid van medewerkers. Samen kijken we waar de knelpunten zitten; waar kan De Bedrijfspoli ondersteuning bieden? Soms is zo’n knelpunt voor ons ook nieuw: dan word ik nog enthousiaster. Ik mag dan gaan zoeken en puzzelen naar een passende oplossing. Soms volgt daaruit zelfs een nieuwe dienstverlening.”

Nadat Charlotte uitgebreid kennis heeft gemaakt is het vervolgens belangrijk om hier de juiste professional voor te stellen. Zichtbaar trots vertelt Charlotte: “Het is ontzettend leuk wanneer je van beide kanten hoort dat ze een goed gesprek hebben gehad. Dan weet je dat er een juiste match is gemaakt.” De Bedrijfspoli heeft afgelopen jaar Medewerkerkracht geïntroduceerd. Hierbij is de medewerker aan zet. Dit initiatief helpt een organisatie de dienstverlening te benaderen vanuit de medewerker en niet alleen vanuit de leidinggevende. Is Medewerkerkracht hetgeen dat De Bedrijfspoli uniek maakt?

Charlotte: “Voor klanten misschien wel, voor mij en mijn collega’s is de onderlinge chemie het sleutelwoord.” Ondanks dat Charlotte veel onderweg is, is de binding met haar collega’s groot. “Als ik een paar dagen niet op kantoor ben geweest, heb ik het idee dat ik van alles heb gemist.” Tussen de regels door proef ik als buitenstaander dat het niet gaat om inhoudelijke zaken die ze heeft gemist, maar juist het kopje thee en de verhalen van collega’s.

“De gemêleerde groep is heel leuk, dat vult elkaar aan. Ik heb hier geleerd dat mensen die bijvoorbeeld twintig jaar jonger zijn, je ook dingen kunnen bijbrengen en je scherp houden. Dat werkt echt verfrissend. Daarnaast is iedereen collegiaal, werken we allemaal graag samen met elkaar en zijn de lijntjes heel kort. De Bedrijfspoli helpt daar ook bij, zo zijn onze werkplekken niet in blokken ingedeeld staan de deuren als het even kan, gelijk open. Ik heb echt de leukste baan van Nederland.”